Schuldhulpverlening

Dinsdagavond 29 november jl. organiseerde Welzijn Rivierstroom een informatieavond over schuldhulpverlening. Deze avond werd door ruim 20 belangstellenden bezocht.

Tegenwoordig zijn gemeenten verplicht inwoners met problematische schulden te helpen. Onze gemeente  kan een schuldhulpverlening opstarten voor inwoners van de gemeente Buren, mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Is aan deze voorwaarden voldaan, dan pas start het “traject”. U krijgt bijvoorbeeld een schuldhulpverlener toegewezen en u komt terecht in het ‘minnelijk schuldentraject’: op een zo soepel mogelijke manier proberen je schulden af te lossen.

Medewerksters van de gemeente Neder Betuwe en Buren gaven uitleg over dit onderwerp, de voorwaarden en de wijze van hulpverlening. Zij gingen ook in op de consequenties van een dergelijke hulp: het is niet vrijblijvend! Er staat maar één doel voor ogen: een leven gaan leiden zonder schulden.

Welzijn Rivierstroom ondersteunt  inwoners kort of langdurig door middel van een vrijwilliger. Bij schuldhulpproblematiek kan de vrijwilliger samen met de cliënt een aanvraag indienen voor schuldhulpverlening, leren budgetteren en indien nodig een bestedingsplan maken en daar in begeleiden.

Wanneer u nadere informatie wilt kunt u contact opnemen met: Magda Bakker van Welzijn Rivierstroom of namens de participatieraad Wmo en Jeugdhulp Buren met Fred van Loon via ons contactformulier

Dit bericht is geplaatst in Bijeenkomsten, Gemeente Buren, Wmo-raad met de tags , , , , . Bookmark de permalink.