Vacatures Participatieraad Wmo & Jeugdhulp Buren

Vacature lid Participatieraad Wmo & Jeugdhulp gemeente Buren 

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor nieuwe taken in het sociale domein.

Het sociale domein is een overkoepelend begrip voor alles wat te maken heeft met groeien en opgroeien, meedoen, omgaan met een beperking, elkaar helpen of geholpen worden en inkomen en (vrijwilligers)werk of dagbesteding. Allemaal zaken waar we dagelijks mee te maken hebben in onze samenleving. De gemeente Buren maakt beleid om te zorgen dat iedereen op zijn of haar wijze mee kan doen in deze samenleving.

De Participatieraad Buren heeft een belangrijke rol in dit proces. Zij adviseert het college vanuit het perspectief van de inwoners; welke gevolgen heeft het vastgestelde  beleid voor de inwoners van de gemeente Buren?  Dit doet de Participatieraad gevraagd maar ook ongevraagd.

De Participatieraad bestaat uit maximaal 13 leden inclusief het dagelijks bestuur.

De raad vergadert 6 keer per jaar. Daarnaast zijn er taakgroepen waaraan men deelneemt om adviezen voor te bereiden. Twee leden nemen deel aan het regionaal netwerk adviesraden sociaal domein.  Dit netwerk komt eens per maand bij elkaar om te reageren op beleidsadviezen die door de samenwerkende gemeenten in de regio Rivierenland worden voorbereid.

De tijdsinvestering is afhankelijk van de adviezen en beleidsvragen die op dat moment actueel zijn, maar gemiddeld kost dit 4 uur per week.

De raad is continue op zoek naar nieuwe leden, omdat jaarlijks drie leden aftreden en vervangen worden door nieuwe leden.

Wij zoeken enthousiaste mensen die vanuit hun kennis, betrokkenheid, persoonlijke ervaring, interesse en netwerk kunnen meedenken over de aandachtsgebieden in  het sociale domein ( zorg, welzijn, (zelfstandig) wonen, mobiliteit, (burger-)participatie).

Van de kandidaten wordt gevraagd dat ze:

▪ ervaring met en/of kennis hebben van één van de aandachtsgebieden van het sociale domein; vanuit het algemeen belang kunnen denken;
▪ signalen van bewoners / zorgvragers kunnen vertalen naar een advies;
▪ dit uit kunnen leggen en er verantwoordelijk voor willen zijn;
▪ gericht zijn op samenwerking;
▪ bij voorkeur beschikken over een lokaal maatschappelijk netwerk;
▪ een communicatieve instelling hebben;
▪ een positief kritische blik hebben;
▪ woonachtig zijn in de gemeente Buren;
▪ voldoende tijd kunnen vrij maken om de functie te vervullen;

Het betreft vrijwilligersfuncties waarbij de onkosten worden vergoed.

Als u raadslid bent of een  ambtelijke functie bekleedt bij de  gemeente Buren, kunt u géén lid zijn van de Participatieraad Wmo en Jeugdhulp.

Uw brief met motivatie en C.V. kunt u sturen naar secretaris@wmoraad-buren.nl; u wordt dan uitgenodigd voor een gesprek.

Wilt u meer weten over onze Participatieraad of over de inhoud van de functies, of heeft u andere vragen, bel of mail dan gerust:

▪ naar Fred van Loon, mobielnr.  06-30271648 of email fred@wmoraad-buren.nl;
▪ email secretaris@wmoraad-buren.nl of via onderstaand contactformulier:

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Onderwerp

Bericht

Vink het vakje aan om het formulier te kunnen versturen

Ook vindt u informatie op onze website (www.wmoraad-buren.nl) , op facebook Participatieraad Wmo & Jeugdhulp Buren en twitter @wmojeugdburen

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Wmo-raad met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.